Részletek
A cikóriakávé tökéletes alternatívája a klasszikus, koffeinmentes kávénak. Cikóriagyökérből (Chicorium intybus) készül, amelyet ősszel szüretelnek, és először megtisztítják a földtől, szárítják, végül megpörkölik, majd porítják. A kapott port ezután néhány percig forraljuk, és szűrjük, mint egy közönséges főzetet. Így készül ez az egészséges, keserű ízű ital, amely nagyon hasonlít a hagyományos kávéhoz, de azzal az előnnyel, hogy nem tartalmaz koffeint. Számos olyan tulajdonsággal is büszkélkedhet, amelyek minden tekintetben nagyon egészséges itallá teszik, és Dr. Piero Mozzi ezen okok miatt is ajánlja fogyasztását, különösen a 0-s vércsoportúaknak, akiknek sok problémájuk van a klasszikus kávéval (gyomorirritáció). nyálkahártya, vastagbélgyulladás, tachycardia, aritmia, magas vérnyomás, ingerlékenység, álmatlanság, szorongás stb.). A cikóriakávéfogyasztók előnyei valójában számosak.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!